Kan je wel wat bijscholing gebruiken op het gebied van digitale vaardigheden? Op de website van Digivaardig in de zorg lees je alles op het gebied van digitale vaardigheden. Doe een zelfscan en weet hoe goed jouw digitale vaardigheden al zijn. Daarnaast kan je de basisvaardigheden leren die iedereen nodig heeft in de zorg.
Maatwerktraject voor organisaties
Je wilt in de zorg werken en mensen begeleiden die hulpbehoevend zijn. Daar heb je kennis en (communicatieve) vaardigheden voor nodig. Dat leer je tijdens de cursus Assisteren bij Zorg en Welzijn. Je komt onder andere meer te weten over de beroepshouding. Ook leer je mensen te ondersteunen bij huishoudelijk werk en algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Denk aan ondersteuning bij beweging, het geven van maaltijden en aan- en uitkleden.
Praktijk en theorie
Tijdens lesdagen oefen en toets je wat je hebt geleerd tijdens de praktijklessen. Ook is er tijdens de lesmomenten ruimte om je verder te verdiepen in de theorie.
keuzedeel met mbo-certificaat
Startdata
- Incompany
- incompany (in overleg)
Kosten
Bekijk via de verschillende tabbladen alle informatie over de kosten.Scholingskosten
- Scholingskosten
- op aanvraag (maatwerk)
- Prijs
- Op basis van offerte
- BTW
- vrijgesteld
Extra info kosten
Wij maken een offerte op maat. De opleidingsadviseur neemt hiervoor contact op.
Studielast
Keuzedeel met mbo-certificaat
Dit is een keuzedeel met mbo-certificaat. Hiermee heb je meer kansen op de arbeidsmarkt en je kunt meer vervolgopleidingen kiezen. Je ontvangt na afloop een mbo-certificaat. Dit certificaat is wettelijk erkend en wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. Daarmee kun je vrijstelling aanvragen voor dat deel van de mbo-opleiding wanneer je besluit alsnog de hele opleiding te doen.
Toelating
Tijdens het examen worden je (praktijk)handelingen, zowel op school als op je werkplek, beoordeeld.
Dit is een maatwerktraject voor organisaties. Je kunt je alleen aanmelden via een werkgever. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.
Firda voor Volwassenen
- (dichtbij) leren in de praktijk
- meerdere startmomenten
- ook in de avonduren naar school
- versneld je diploma behalen
- keuze uit groot scholingsaanbod
- studeren met volwassenen
Onderwerpen
In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd. Het traject kan vanaf een bepaald aantal studenten ook op locatie (incompany) van de werkgever worden gegeven.
- relevante ziektebeelden
- wet- en regelgeving binnen de zorg
- communicatie met cliënt en naasten
- zelfredzaamheid van cliënt bevorderen
- eet- en drinkgerag observeren en registreren
Dankzij mijn mbo-certificaat heb ik mezelf verder ontwikkeld. Dit gaf me nieuwe doorgroeimogelijkheden bij mijn werkgever.
Examen en einddocument
Tijdens het examen worden je (praktijk)handelingen, zowel op school als op je werkplek, beoordeeld.
Locaties
Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland. De kans is dus groot dat er ook een locatie bij jou in de buurt is.
Aan het werk
Een werkplek is niet verplicht. Het werkt in je voordeel wanneer je de geleerde kennis en vaardigheden ook meteen in de praktijk kunt oefenen/toepassen. Wanneer je zelf geen werkplek hebt zijn er soms andere mogelijkheden. Informeer naar de mogelijkheden.
Als je de cursus hebt afgerond, kun je bij verschillende zorgorganisaties aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk als assistent in een ziekenhuis of bij een verzorgings- of verpleeghuis.
Jouw gesprekspartner
Wil je, namens je organisatie, advies over scholingsmogelijkheden voor je medewerkers? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs.
Veel gestelde vragen
Wat is een keuzedeel of leereenheid?
Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Afhankelijk van je keuzedeel krijg je een wettelijk erkend mbo-certificaat, of een certificaat van Firda. Er zijn 2 soorten mbo-certificaten; mbo-certificaat voor een keuzedeel en een mbo-certificaat voor een beroepsgericht deel (leereenheid).
Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?
Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.