Blijven waar je bent of verder gaan dan ooit?
“Nog één examen waarin ik de Nederlandse taal moet spreken en dan heb ik al mijn examens behaald. Maar gelukkig ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik zal altijd blijven oefenen met de Nederlandse taal.“
Je wilt graag werken in Nederland maar je spreekt de Nederlandse taal nog niet goed genoeg. Volg dan één van deze cursussen en bereid jezelf optimaal voor op een carrière in Nederland.
Tijdens de praktijkgerichte cursussen leer je grammatica en wordt er veel aandacht besteed aan spreken en schrijven.
“Nog één examen waarin ik de Nederlandse taal moet spreken en dan heb ik al mijn examens behaald. Maar gelukkig ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik zal altijd blijven oefenen met de Nederlandse taal.“
Heeft jouw organisatie een vraag omtrent een opleiding, cursus of vaardigheid die niet genoemd staat in ons aanbod, dan kunnen wij deze voor je op maat maken en aanbieden. Informeer bij onze opleidingsadviseur. Daarnaast kun je bij ons terecht voor taal- en communicatietrainingen op elk niveau. Denk bijvoorbeeld aan communicatievaardigheden en agressie/weerbaarheid.
Met een betere beheersing van de Nederlandse taal maak je meer kans op een baan. Daarnaast is het fijn om in het dagelijkse leven gesprekken te kunnen voeren met mensen in jouw omgeving.
Sommige studenten vinden het prettiger om te leren door te doen. Andere studenten willen vooral theorie leren en met studiegenoten aan projecten werken. Hierbij de verschillen in het mbo tussen BOL, BBL en derde leerweg binnen het volwassenenonderwijs op een rij:
mbo BOL (voltijd) mbo
mbo BBL (werken-leren)
mbo Derde Leerweg
Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.
Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Afhankelijk van je keuzedeel krijg je een wettelijk erkend mbo-certificaat, of een certificaat van Firda. Er zijn 2 soorten mbo-certificaten; mbo-certificaat voor een keuzedeel en een mbo-certificaat voor een beroepsgericht deel (leereenheid).
In Het Torennest in Steenwijkerland en Westerveld krijgen inburgeraars Nederlandse lessen onder begeleiding van zeven NT...
De spanning was te snijden in de onderwijsroute....
Onderwijs, overheid en partners in het werkveld moeten nauw samenwerken om mensen een leven lang aan het leren te krijge...