Firda voor Volwassenen
Als volwassene bieden wij jou:
- (dichtbij) leren in de praktijk
- meerdere startmomenten
- ook in de avonduren naar school
- versneld je diploma behalen
- keuze uit groot scholingsaanbod
- studeren met volwassenen
Centraal in je werk als zorgprofessional staat de wens van de cliënt. We noemen dit ‘vraaggerichte zorg’. Dit loopt dan ook als een rode draad door de hele scholing. Je leert daarnaast om cliënten in een zorg- of welzijnsinstelling te informeren en te adviseren over voeding. Ook leer je hoe je maaltijden en dranken in verschillende settingen gastvrij kunt serveren en daarbij passende ondersteuning kunt bieden. Deze werkzaamheden voer je bijvoorbeeld uit in je werk als woonzorgondersteuner in de ouderenzorg of als voedingsassistent op een revalidatieafdeling.
Kan je wel wat bijscholing gebruiken op het gebied van digitale vaardigheden? Op de website van Digivaardig in de zorg lees je alles op het gebied van digitale vaardigheden. Doe een zelfscan en weet hoe goed jouw digitale vaardigheden al zijn. Daarnaast kan je de basisvaardigheden leren die iedereen nodig heeft in de zorg.
Wij maken een offerte op maat. De opleidingsadviseur neemt hiervoor contact op. De student heeft een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.
Werkgevers krijgen een deel van de opleidingskosten terug voor het scholen van nieuwe of huidige medewerkers. De hoogte van de vergoeding hangt af van het opleidingsniveau:
Dit is een keuzedeel met mbo-certificaat. Hiermee heb je meer kans op werk. Na afloop ontvang je een wettelijk erkend certificaat en het staat in het diplomaregister van DUO. Je kunt vrijstelling aanvragen voor dat deel van de mbo-opleiding als je later de hele opleiding wilt doen.
Keuzedelen zijn een goede bijscholing voor medewerkers. Soms kan dit op locatie bij een werkgever (incompany).
Deze cursus is op mbo 2/3 werk- en denkniveau. Dit is een maatwerktraject voor organisaties. Je kunt je alleen aanmelden via een werkgever. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.
Als volwassene bieden wij jou:
In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd. Het traject kan vanaf een bepaald aantal studenten ook op locatie (incompany) van de werkgever worden gegeven.
huiswerkopdrachten
Een aantal praktijkopdrachten voer je uit onder begeleiding van de werkbegeleider. Deze mag je eventueel ook samen met een collega maken. Je overlegt dit met je docent en werkbegeleider.
Dankzij mijn mbo-certificaat heb ik mezelf verder ontwikkeld. Dit gaf me nieuwe doorgroeimogelijkheden bij mijn werkgever.
De scholing wordt geëxamineerd door middel van een examenopdracht in de praktijk en een eindgesprek op school.
Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland. De kans is dus groot dat er ook een locatie bij jou in de buurt is.
Wil je, namens je organisatie, advies over scholingsmogelijkheden voor je medewerkers? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs.
Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Afhankelijk van je keuzedeel krijg je een wettelijk erkend mbo-certificaat, of een certificaat van Firda. Er zijn 2 soorten mbo-certificaten; mbo-certificaat voor een keuzedeel en een mbo-certificaat voor een beroepsgericht deel (leereenheid).
Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.