Firda voor Volwassenen
- (dichtbij) leren in de praktijk
- meerdere startmomenten
- ook in de avonduren naar school
- versneld je diploma behalen
- keuze uit groot scholingsaanbod
- studeren met volwassenen
Hou jij van techniek en in het bijzonder van schepen? Ben je een echte doener die graag met zijn handen werkt? Dan is de opleiding Allround medewerker maritieme techniek iets voor jou.
Tijdens deze opleiding leer je onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan schepen. Je leert alles op het gebied van scheepsinstallatie, voortstuwingstechniek, machines en materialen. Je gaat verfsystemen aanbrengen, elektrische installaties aanleggen, dieselmotoren bouwen en je verdiepen in het opsporen van storingen. Ook installeer je technische apparatuur, zoals radar en GPS. Als je bijvoorbeeld op een jachthaven werkt, ben je ook bezig met stalling, hijsen, transport en onderhoud het terrein en de gebouwen. Daarnaast zorg je voor een vriendelijk ontvangst van klanten en geef je vaarinstructies. Zo hebben ze een mooie en veilige tijd op het water.
De scholingskosten zijn een richtprijs per opleidingsjaar. Je kunt in termijnen betalen. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.
Je gaat naar school en je doet werkervaring (beroepspraktijkvorming) op bij een erkend leerbedrijf.
Heb je een andere opleiding dan hier genoemd wordt? Tijdens je intakegesprek krijg je advies over jouw mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.
Ik wilde meer uit mezelf halen. Dankzij mijn opleiding in het volwassenenonderwijs, weet ik wat mijn kwaliteiten zijn.
Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.
Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland. De kans is dus groot dat er ook een locatie bij jou in de buurt is.
Voor de start van de opleiding regel je zelf een stage- of werkplek bij een erkend leerbedrijf voor je beroepspraktijkvorming. Heb je al een werkgever? Soms zijn daar ook mogelijkheden.
Sommige studenten vinden het prettiger om te leren door te doen. Andere studenten willen vooral theorie leren en met studiegenoten aan projecten werken. Hierbij de verschillen in het mbo tussen BOL, BBL en derde leerweg binnen het volwassenenonderwijs op een rij:
mbo BOL (voltijd) mbo
mbo BBL (werken-leren)
mbo Derde Leerweg
Na je aanmelding voor een mbo-opleiding word je eerst uitgenodigd voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek. We vinden het belangrijk dat je je aanmeldt voor een opleiding die bij je past. We bespreken je vooropleiding, werkervaring, interesses en ambities. Na het intakegesprek ontvang je een persoonlijke offerte met jouw scholingstraject en de kosten daarvan.
Sommige mbo-opleidingen kun je versneld doorlopen, op basis van je vooropleiding en/of je werkervaring. Dit wordt tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek met je besproken. Na het gesprek ontvang je een persoonlijke offerte met jouw (eventuele versnelde) scholingstraject en de kosten daarvan.
De nominale studieduur van een mbo-opleiding verschilt per niveau. Voor niveau 2 is het 1 jaar, voor niveau 3 is het 2 jaar en voor niveau 4 is het 3 jaar. In sommige gevallen is versnellen mogelijk. Dit bespreek je tijdens het intakegesprek.