Maatwerktraject voor organisaties

In allerlei beroepen, van verpleegkundige tot baliemedewerker, kun je te maken krijgen met agressief gedrag. Tijdens deze training versterk je je communicatieve en fysieke vaardigheden. Je leert conflicten door middel van sociale en communicatieve vaardigheden op te lossen.

Je kunt daarmee, in situaties waar agressie een rol speelt, effectief communiceren en wanneer nodig, ook fysiek reageren (binnen de wettelijke kaders). Je krijgt tijdens de training inzicht in je eigen communicatieve vaardigheden. Je leert wat de effecten zijn van je eigen manier van communiceren op je omgeving. Kun je in jouw werk te maken krijgen met agressief gedrag? In deze training leer je conflict oplossend te communiceren en, waar nodig, fysiek te reageren.

Tijdens de training gaan we uit van de bestaande protocollen van jullie organisatie. Zo kunnen we inspelen op persoonlijke werksituaties waarmee jullie als team mee te maken hebben of kunnen krijgen. Hiervoor mag iedereen zijn/haar eigen leerwensen inbrengen, zodat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie organisatie.

Kan je wel wat bijscholing gebruiken op het gebied van digitale vaardigheden? Op de website van Digivaardig in de zorg lees je alles op het gebied van digitale vaardigheden. Doe een zelfscan en weet hoe goed jouw digitale vaardigheden al zijn. Daarnaast kan je de basisvaardigheden leren die iedereen nodig heeft in de zorg.

    maatwerktraject

    Startdata

    Incompany
    incompany (in overleg)

    Kosten

    Bekijk via de verschillende tabbladen alle informatie over de kosten.
    Scholingskosten
    Scholingskosten
    op aanvraag (maatwerk)
    Prijs
    Op basis van offerte
    BTW
    vrijgesteld

    Wij maken een offerte op maat. De opleidingsadviseur neemt hiervoor contact op. De student heeft een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

    Studielast

    Het lesmoment en de leeruren worden in overleg met de opdrachtgever bepaald.

    Dit is een scholingstraject voor organisaties, je kunt je alleen aanmelden via een werkgever. Individuele instroom is helaas niet mogelijk. In overleg kunnen we competenties en vaardigheden aan de inhoud toevoegen. De scholing wordt op een Firda locatie worden gegeven of vanaf een bepaald aantal medewerkers kan het ook op locatie (incompany) van de werkgever.

    Wil je meer weten over een maatwerktraject, subsidies voor scholing of scholingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs of mail naar volwassenen@firda.nl.

    Toelating

    Bij een minimum aantal van tien cursisten, kan de training ook incompany worden verzorgd.

    Groep firda

    Firda voor Volwassenen

    • (dichtbij) leren in de praktijk
    • incompany mogelijk
    • ook in de avonduren naar school
    • versneld je diploma behalen
    • keuze uit groot scholingsaanbod
    • studeren met volwassenen

    Onderwerpen

    In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd. Het traject kan vanaf een bepaald aantal studenten ook op locatie (incompany) van de werkgever worden gegeven.

    • theorie groepsdynamica
    • praktische trainingen
    • verdedigen
    • opbrenggrepen
    • uitbreiden van vaardighedenbasistechnieken:
    • trappen
    • omgaan met eigen ervaringen en emoties tijdens fysiek ingrijpenverwerken van 
    •  emoties tijdens fysiek ingrijpen
    • handelen binnen wettelijke kaders
    Quote volwassenen

    Dankzij mijn scholingstraject heb ik mezelf verder ontwikkeld. Dit gaf me nieuwe doorgroeimogelijkheden bij mijn werkgever.

    Student uit het volwassenenonderwijs

    Examen en einddocument

    Er is geen examen aan het einde.

    Locatie

    Locaties

    Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland. De kans is dus groot dat er ook een locatie bij jou in de buurt is.

    Bekijk de Firda locaties

    Aan het werk

    Als je deze training hebt afgerond, ben je voorbereid op agressief gedrag, weet je waar de gevaren liggen en kun je op de juiste manier handelen.

    Veel gestelde vragen

    Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?

    Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.

    Welke niveaus zijn er binnen het mbo?

    In het mbo kennen we vier niveaus. Welk niveau jij kan volgen is afhankelijk van je vooropleiding. 

    • Niveau 1 is een entreeopleiding voor eenvoudig uitvoerend werk. Bijvoorbeeld horeca-assistent of zorghulp.
    • Niveau 2 is een basisberoepsopleiding voor uitvoerend praktisch werk. Bijvoorbeeld receptionist of beveiliger.
    • Niveau 3 is een vakopleiding tot zelfstandig beroepsbeoefenaar voor zelfstandig uitvoerend werk, brede inzetbaarheid. Bijvoorbeeld kok of office-assistent.
    • Niveau 4 is een middenkaderopleiding of een specialistenopleiding voor volledig zelfstandig uitvoerend werk, brede inzetbaarheid of specialisatie. Bijvoorbeeld commercieel technicus of doktersassistent
    • Cursus/opleiding op mbo-niveau. Na afronding krijg je een certificaat.