Zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf

Wanneer een cliënt gebruikmaakt van professionele zorgverleners, zijn er vaak ook al informele zorgverleners en mantelzorgers betrokken. Een goede samenwerking tussen alle zorgverleners is dan belangrijk. In opdracht van de werkgroep Anders leren en organiseren ontwikkelde Firda voor Volwassenen drie gratis workshops rondom dit onderwerp.*

𝗭𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳

De workshops zijn tot stand gekomen in samenwerking met De krachtig verbindende regiovisie en diverse Friese ouderenzorg-organisaties en haar regionale partners (zorg, wonen, welzijn).

De workshops vinden op verschillende locaties plaats. Bij de desbetreffende workshop staat bij Startdata de leslocatie aangegeven. Er worden diverse thema's tijdens de workshop behandeld. 

Workshop 1 - Samenspel in zorgverlening voor zorgprofessionals
In deze actieve workshop voor zorgprofessionals verkennen we aan de hand van het SOFA model hoe we de samenwerking tussen alle zorgverleners kunnen verbeteren. We ontdekken de invloed van communicatie op het hebben van een goede (vertrouwens)relatie.
Aanmelden kan via: Informele-zorgverlening-workshop-1

Workshop 2 - Kennisuitbreiding in de zorg voor mantelzorgers en informele zorgverleners
Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers en informele zorgverleners. Er wordt gesproken over veiligheid, zorgtechnologie en verschillende bronnen die kunnen worden geraadpleegd. 
Aanmelden kan via: Informele-zorgverlening-workshop-2

Workshop 3 - Zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf voor mantelzorgers en informele zorgverleners
Als mantelzorger of informele zorgverlener ligt overbelasting op de loer. Soms vraag je pas om hulp als het je eigenlijk al te veel is. Het is daarom belangrijk om af en toe de rust te nemen om na te denken hoe je je taken kunt blijven doen zonder dat het te zwaar wordt. Door stil te staan bij wat er speelt, kun je beter begrijpen wat je nodig hebt. 
Aanmelden kan via: Informele-zorgverlening-workshop-3
 

* De workshops zijn tot stand gekomen in samenwerking met De krachtig verbindende regiovisie en diverse Friese ouderenzorg-organisaties en haar regionale partners (zorg, wonen, welzijn).