Gebruik je opleidingsbudget dit jaar nog

Heb je al nagedacht over hoe je dit jaar in jezelf wilt investeren? Het opleidingsbudget biedt je de kans om nieuwe vaardigheden te leren, jezelf verder te ontwikkelen én meer uit je werk te halen. Wacht niet te lang, want voor je het weet is het jaar voorbij!

Talen

Wat is het opleidingsbudget?

Het opleidingsbudget is geld dat je van je werkgever krijgt. Dit geld is bedoeld om je te helpen bij het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen, zodat je jezelf kunt ontwikkelen, zowel persoonlijk als op je werk. Het is een kans om nieuwe vaardigheden te leren en je kennis te vergroten. Je mag zelf kiezen wat je leert, zolang het je helpt op de werkvloer.

Het opleidingsbudget helpt je niet alleen op je werk, maar ook persoonlijk. Of het nu gaat om het leren van nieuwe dingen, meer plezier in je werk, zelfvertrouwen of beter samenwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

Wat zijn de voordelen voor je werkgever?

Met het opleidingsbudget investeert een werkgever in zijn personeel. Goed opgeleid personeel draagt bij aan een positief imago van het bedrijf. In de meeste gevallen profiteert de werkgever direct van de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet. Het personeel blijft gemotiveerd en duurzaam inzetbaar. Daarnaast zijn de studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar, wat het extra aantrekkelijk maakt. Het opleiden van werknemers is dus niet alleen voordelig voor jou, maar zeker ook voor je werkgever!

 

Heeft mijn werkgever opleidingsbudget?

Controleer eerst of jouw werkgever een opleidingsbudget heeft. Kijk hiervoor in je arbeidsovereenkomst of cao. Staat er niets in over een opleidingsbudget? Vraag het dan aan je leidinggevende of een collega van HR.  

 

Aan de slag

Is er een opleidingsbudget beschikbaar? Ook dit jaar kun je dit budget gebruiken om een opleiding, training of cursus te volgen. Het budget is elk jaar beschikbaar, maar je kunt het niet meenemen naar het volgende jaar. Daarom is het slim om elk jaar minimaal één training of cursus te kiezen.

Je kan een opleiding, cursus of training op verschillende manieren volgen. Bijvoorbeeld in de avond, online of zelfs bij jou op het werk. 

Bekijk hier het aanbod

Adviesgesprek

Plan een adviesgesprek

Twijfel je welke opleiding of cursus bij je past? Heb je vragen over een opleiding of cursus die wil doen? Of heb je nog helemaal geen idee? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Onze collega's staan voor je klaar en beantwoorden ál je vragen.

Vraag een adviesgesprek aan